سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
پشتیبانخانهنشانی ایمیل من

جواب به شبهات قرآنی

به لقمان گفته شد : از حکمت چه گرد آورده ای؟ گفت : برای آنچه کفایت شده ام خود را به زحمت نمی اندازم و آنچه را به من سپرده شده، تباه نمی سازم . [امام باقر علیه السلام]

 RSS 

کل بازدید ها :

69389

بازدیدهای امروز :

4

بازدیدهای دیروز :

1


وضعیت من در یاهو

یــــاهـو


درباره من


لوگوی من

جواب به شبهات قرآنی


 اوقات شرعی


لوگوی دوستان



اشتراک

 


نوشته های قبلی

پاییز 1384


[ خانه | مدیریت وبلاگ | شناسنامه | پست الکترونیک ]

بچه های مدرسه تاریخ پنج شنبه 84/9/3 ساعت 1:27 عصر

بسم الله الرحمن الرحیم 

اشکال  

در آیه 117 سوره  بقره ادعا  شده :  خداوند قدرت دارد که هر چه را بخواهد در یک آن خلق کند در حالیکه در آیه 54 سوره اعراف گفته شده : خداوند آسمان و زمین را درشش روز آفریده است . آیا آیه دوم نشان از دروغین بودن ادعا در آیه اول نیست ؟؟ 

جواب  

گر چه قدرت خداوند بسیار زیاد است و میتواند تمام عالم را در یک آن خلق کند اما خداوند  بعضی از امورات را به صورت مدت دار خلق کرده  تا ما عظمت خلقت خداوند را بیشتر درک کنیم  مثلا اگر نطفه آدمی در یک لحظه تبدیل به نوزاد کامل میشد ، آنقدر نمیتوانست عظمت خلقت انسان و نظم آن را بازگو کند اما هنگامی که در طی 9 ماه ، هر روز طی مرحله ای و هر ماه به شکلی  ظهور کرده ،  هم عظمت فعل خداوند بازگو شده  و هم نظم در آفرینش انسان به نمایش گذاشته شده است .

خداوند آسمانها و زمین را در شش مرحله در مدت شش روز ( یعنی 6 دوره و روزگار ) خلق کرده است تا عظمت خلقت و نظم در آن نشان داده شود و الا این امر برای خداوند در یک آن هم امکان پذیر بود .

ماخذ : تفسیر نمونه ذیل تفسیر آیه 54 سوره مبارکه اعراف 

توضییحی در مورد خلقت آسمانها و زمین در شش روز 

توضییح : همچنانکه در شبهات قبلی گفته شد کلمه یوم که به معنای روز است فقط به یک روز که دوازده ساعت است اطلاق نمیشود بلکه به روز گار هم اطلاق میشود و دلایل بسیاری وجود دارد بر اینکه کلمه یوم ( یا همان روز ) به  روز گار هم اطلاق میشود که ما به چند نمونه اشاره میکنیم

نمونه اول : تصریح اهل لغت : در بسیاری از کتب لغوی میخوانیم : کلمه یوم گاهی به مقدار زمان میان طلوع و غروب آفتاب گفته میشود و گاهی به مدتی از زمان به هر مقدار که بوده باشد .

نمونه دوم : تصریح آیات قرآن : قرآن از قیامت تعبیر به یوم القیامة میکند در حالیکه به گزارش خود قرآن قیامت 50 هزار سال است .  

نمونه سوم : احادیث : حضرت علی علیه السلام فرمودند : الدهر یومان یوم لک و یوم علیک یعنی روزگار دو روز است . روزی به نفع تو و روزی بر علیه تو . در اینجا هم مراد از روز ،  مدت زمان طولانی در دوره عمر است .

نمونه چهارم : اشعار شعراء : مثلا در شعر کلیم کاشانی گفته شده  

بد نامی  ِ حیات دو روزی نبود بیش

آن هم کلیم با تو بگویم چسان گذشت

***

یک روز صرف بستن دل شد به این و آن

روز دگر به کندن دل زین و زان گذشت 

نمونه پنجم : مکالمات روز مره : مثلا میگوئییم : کره زمین یک روز گداخته بود و یک روز سرد شد تا آثار حیات در آن پدیدار گردید در حالیکه گداختگی زمین به میلیارد ها سال بالغ میشود و یا اینکه میگوئییم : یک روز بنی امیه خلافت را غصب کرد و یک روز بنی عباس در حالیکه حکومت این دو گروه دهها و بلکه صد ها سال طول کشید .

خداوند میفرماید : الله الذی خلق السماوات و الارض فی ستة ایام یعنی خداوند آسمانها و زمین را در شش روز خلق کرده است . در اینجا کلمه یوم ( یا همان روز ) به معنای دوم یعنی به معنای روز گار است همچنانکه در تفسیر علی ابن ابراهیم در ذیل  تفسیر همین آیه  از امام معصوم علیه السلام نقل میکند که فرموده است : مراد از شش روز ، شش دوره و زمان مختلف بوده است که آن شش دوره عبارتند از : دوره اول : دوره ای که جهان به صورت گاز بود و با گردش به دور خود از هم جدا شد و کرات را تشکیل داد . دوره دوم : این کرات تدریجا به صورت توده مذاب در آمده و نورانی و یا سرد شد و قابل سکونت گردید . دوره سوم : منظومه شمسی تشکیل شد و زمین از خورشید جدا گردید دوره چهارم : زمین سرد  و آماده سکونت گردید دوره پنجم : درختان و گیاهان در زمین آشکار شدند دوره ششم : آشکار شدن حیوانات و انسانها بر روی زمین

این مراحل شش گانه خلقت زمین و آسمانها و موجودات ِ  بین آن دو ، میباشد که مطابق با آیات 8 تا 11 سوره فصلت میباشد که مطالعه بیشتر در این مورد را ارجاع میدهیم به مراجعه دوستان به تفسیر نمونه ذیل تفسیر آیات 8 تا 11 سوره مبارکه فصّلت که ان شائالله دوستان غفلت نفرمایند



لیست کل یادداشت های این وبلاگ


 

[ خانه | مدیریت وبلاگ | شناسنامه | پست الکترونیک ]

©template designed by: www.parsitemplates.com